tisdag 17 april 2012

Léon 8 månader

Det var ju igår Léon blev 8 månader men idag kommer 8-månaders inlägget. Bättre sent än aldrig, eller hur?! Vår lille buspojke växer så det knakar och utvecklas för var dag. Det är så roligt att se allt nytt han lär sig, senast igår började han med lite nya ljud och han ålar sig framåt riktigt snabbt nu. Allt oftare lyfter han rumpan så han kommer i krypposition.
Vikt: 9660 g.
Längd: 71 cm.

Léon gillar: att busa med nära och kära men även med främlingar. Léon är inte direkt svårflörtad utan de flesta människor får snabbt ett leende. Léon trivs som bäst när han får all uppmärksamhet, han kan titta på morfar med stora ögon, som om han säger "busa med mig morfar". Att bli kittlad är en hit, men även att sjunga och leka Det kommer en liten mus. Är Léon lite ledsen räcker det att börja på klappramsan Klappa klappa, knacka knacka och livet leker igen.

Léon gillar inte: att bli lämnad ensam, när folk går ifrån honom, att bli torkad i ansiktet.
Léon äter: gröt till frukost, erbjuds bröstmjölk innan förmiddagsvilan, 1-2 dl mat till lunch, mellanmål, 1-2 dl mat till middag och gröt till kvällsmat, ev. något mer mellanmål under dagen. Sen ammas Léon innan han somnar och under natten. Léon är matglad och äter det mesta, vill gärna prova allt vi äter och i stort sett allt slinker ner. Det enda som vi sett tydligt inte är så populärt är ägg, men det kan säkert ändras.

Léon sover: Léon somnar vid ca 19-20-tiden och vaknar vid 7 på morgonen, han vaknar och äter oftast ett par gånger under natten fortfarande. På förmiddagen sover Léon sin långa vila, ofta på närmare 3 timmar, på eftermiddagen sover han en kortare vila på kanske 40 min - 1 tim.
Léon kan: sitta stadigt själv, kravla/åla, plocka och äta småbitar av mat själv. Det syns tydlig att han har allt mer kontroll över sin kropp och förstår mer när vi pratar med honom.

Léon säger: mamma! Och sen kommer det en massa babbel från hans lilla mun. Ibland pratar han högt, nästan ropar ut vad det är han försöker säga och han gör pruttljud mest hela tiden. Léon skrattar högt och när jag hör det där underbara skrattet smälter mitt hjärta...
Léon är: väldigt glad och social. Han har väldigt lätt för att skratta och charmar de flesta människor han träffar. Léon är väldigt nyfiken och vill hela tiden se vad det är som händer, det går inte att sitta still då man kan missa nåt. Det är fullt ös mest hela tiden i den lilla upptäckaren.
Léons favoritsaker: just nu polisbilen som Léon fick i doppresent av gamlemorfar men just nu funkar de flesta leksaker. Fast inte bara leksaker, allt man inte får pilla på är väldigt populärt. Léon hittar snabbt sladdar, mobiler, tv-kontroller...

Léons tänder: två små tänder i underkäken.
Övrigt: nu är det stl. 74/80 som gäller på kläder. Léon älskar att duscha, han hade nog kunnat plaska runt i duschen hela dagarna, och gunga lite emellanåt, det är också väldigt roligt. Léon gråter väldigt sällan, han gnäller om han vill nåt men det är inte ofta han gråter sådär hysteriskt. Överlag är han extremt glad och det är så himla härligt att se honom busa och skratta med andra människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar