tisdag 20 december 2011

´4 månader!

Som jag nämnt tidigare har ju Léon hunnit bli 4 månader, och nu hela 4 dagar. Det känns verkligen som han växer i famnen på mig... Igår var vi på BVC, mätte, vägde och pratade smakportioner. Alltid lika spännande att se hur han växt! Jag gissade att han vägde 7100 g och var inte långt ifrån;

Vikt 7075 g.
Längd 63 cm.

Léon gillar: att få ligga naken och sprattla, busa med mamma och pappa men även med andra, att stoppa saker i munnen, gärna fingrar både sina egna och andras, att få sätta sig upp, när folk skrattar med honom och han absolut älskar att skratta.

Léon gillar inte: plötsliga väldigt höga ljud, att man försöker pilla bort snorkråkor, när han inte får uppmärksamhet på en stund, att sitta still, att ligga på mage är inte sådär jättepopulärt heller.

Léon äter: helammas, inte på några direkta tider utan när han vill men inte alls lika ofta som förut. Vi har inte provat ge honom någon smakportion än men det ska vi göra vilken dag som helst nu.

Léon sover: från ca 18:00 - 6:00 eller lite längre, äter ca varannan timme under natten. Han somnar i sin säng men eftersom han fortfarande äter så pass ofta får han under natten komma över i vår säng. När Léon vaknat på morgonen brukar han vara vaken nån timme eller två för att sen sova i närmare tre timmar oftast. Sen brukar det bli en eller två till naps i vagnen, på dagarna sover han alltid ute i vagnen.

Léon kan: med säkerhet föra sina händer och saker till munnen, skrika/prata riktigt högt (något han börjat med de senaste dagarna), ligga på magen och hålla upp huvudet trots att han försöker ta sig framåt.

Léon säger: som sagt, har börjat skrika väldigt högt, idag skrämde han till och med sig själv en gång, pratar nästan hela tiden.

Léon är: extremt nyfiken, pratglad, busig, tokig och väldigt mysigt.

Léons favoritsaker: är den röd/gul-randiga Krabaten, snuttegiraffen och "boken" från Go'boken.

Léons tänder: inga tänder än men de är på väg så som han hela tiden vill tugga på allt, hårt tuggar han också.

Övrigt: På kläder använder vi stl 62 och 68, Léon älskar att bada i badbaljan och att sitta med när vi äter är också väldigt populärt. Det är svårt att få Léon att sova om vi är någonstans där det finns massa att titta på, nyfiken i en strut tittar ut! Jag förstår inte vart tiden tagit vägen, det känns som det var nyss vår lille prins kom till oss, men han växer för varje dag och vi älskar honom bara mer och mer för var dag som går!


En väldigt glad kille! Bilden tog Christine igår när hon var här och busade med lilla grodan, som hon kallar honom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar