måndag 16 januari 2012

5 månader!

Tänk, 5 månader! För 5 månader sen låg vi på BB med vår lille prins, första kvällen tillsammans. Fred och jag kunde knappt slita ögonen från honom, fast det har väl kanske inte direkt ändrats, hehe. Vi stirrar fortfarande oss blinda på vår lille tokstolle.

Vikt: 7700 g.
Längd: 65,5 cm.
Léon gillar: när han blir kittlad och man "grymtar" med rösten. Att ligga naken är fortfarande lika populärt! Léon gillar också att busa med mamma och pappa men även med andra, han gillar när man gör pruttljud med munnen, att titta på tv... Han älskar att vakna på morgonen och inse att både mamma och pappa är kvar i sängen, Léon gillar även att smaka på alla han träffar.

Léon gillar inte: mixern, den låter läskigt, att bli lämnad i ett rum ensam, det är tråkigt. Léon gillar inte när man pillar i hans öron, näsa, ögon.

Léon äter: helammas, inte på några direkta tider utan när han vill men inte alls lika ofta som förut. Nu har Léon även fått smakportioner, potatis, morrötter, palsternacka. Trots att han tycker det är lite konstigt vill han ändå ha mer.

Léon sover: från ca 18:00/19:00 - 6:00/8:00, äter ca varannan timme under natten. Han somnar i sin säng men eftersom han fortfarande äter så pass ofta får han under natten komma över i vår säng. När Léon vaknat på morgonen brukar han vara vaken nån timme eller två för att sen sova i närmare tre timmar oftast. Sen brukar det bli en eller två till naps i vagnen, på dagarna sover han alltid ute i vagnen.

Léon kan: med säkerhet föra sina händer och saker till munnen, skrika/prata riktigt högt (något han börjat med de senaste dagarna), ligga på magen och pilla med sina leksaker, sitta lite vingligt, stå mot soffryggen, vända sig från rygg till mage.

Léon säger: Léon pratar mest hela tiden, högt och gällt. Har även börjat med "mma", "maam", "neee".

Léon är: extremt nyfiken, pratglad, busig, tokig och väldigt mysigt. Han är även ett riktigt charmtroll, en busunge utan dess like.

Léons favoritsaker: är den röd/gul-randiga Krabaten, snuttegiraffen och "boken" från Go'boken, och julklappen han fick av Fred och mig.

Léons tänder: inga tänder än men de är på väg så som han hela tiden vill tugga på allt, hårt tuggar han också.

Övrigt: Léon använder fortfarande stl 62 på kläder men de börjar bli lite trångt så oftast tar vi på honom stl 68 och nu även stl 74. Léon sitter med oss vid varje frukost och vill äta vår mat, då är inte leksakerna så intressanta. Att bada i badbaljan blir roligare för varje gång. På onsdag ska vi till BVC för vägning, mätning och 5-mån. vaccination, då ska det bli kul att se hur mycket prinsen växt.

Storleken på blöjorna visar ju rätt tydligt hur stor vår lille pojk blivit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar