måndag 9 januari 2012

Pannacotta med vit choklad och passionsfrukt

Vi hade en del grädde i kylen som behövde användas innan den gick ut så jag bestämde mig för att göra pannacotta, gott och enkelt. Hittade ett recept på nätet och det blev verkligen supergott!

Mums filibaba!



Pannacotta med vit choklad och passionsfrukt
4 port.

Ingredienser:
4 dl grädde
1 vaniljstång
2 gelatinblad
100 g vit choklad
4 passionsfrukter

Gör såhär:
Blötlägg gelatinbladen i minst 5 min. Häll grädden i en kastrull och lägg i en urskrapad vaniljstång, såväg frön som stång. Låt koka upp och ta sedan bort vaniljstången. Ta av kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen. Bryt sedan den vita chokladen i bitar och rör ner, och fortsätt röra tills du har en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Precis före servering, gröp ur passionsfrukterna och lägg ovanpå pannacottan, 0,5-1 passionsfrukt per mousse, beroende på smak och tycke. Garnera med något grönt blad som mynta eller citronmeliss, eller go crazy och välj basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar